divendres, 4 de maig del 2012

Fuster melòman


Us faig saber que divendres dia 4, a les 18 hores, al MICROESPAI de la Fira del Llibre de València, presente el llibre sobre Fuster que acabe d'editar: FUSTER MELÒMAN. ELS ESCRITS SOBRE MÚSICA DE JOAN FUSTER.

Fuster mateix ens diu tantes i tantes coses sobre la música, que de sobte la trobem pertot arreu: la clàssica o culta, la popular, la Nova Cançó, les experimentacions artístiques, els cants revolucionaris, les melodies gregorianes, les genialitats de Mozart i del jazz, la de les òperes italianes, les bandes de música i els “misteris” d’Elx, a la ràdio, a la tele, al cotxe, al despatx, al reproductor d’mp3... Fuster també havia meditat bastant sobre aquest “estrany llenguatge sense paraules, aquest idioma sense diccionari”, però de gran ressò cultural i social, present lla on hi ha humans a la terra, com la companyia vocal i instrumental més senzilla, una guitarra o una flauta, que ens permet de suportar la nit i la soledat, la distància i l’enyor. Moltes creacions dels nostres músics —nostres, sí, de Fraga a Maó i de Salses a Guardamar— ens són posades a la consideració, al mateix nivell que les creacions verbals, pictòriques o arquitectòniques d’altres figures artístiques reconegudes de la nostra cultura, músics diversos i sovint desconeguts, des de Lluís Milà a Raimon i Ovidi, passant per l’organista Cabanilles, el mestre Giner, i els compositors coetanis més experimentals i internacionals.

No és un "nou" Fuster, senzillament un Fuster més complet, aquell que sublima la vida per l'art, individualment i col·lectiva. En tot cas, us invite a visitar el llibre, és el més pertinent homenatge a aquell que, amb el seu NOSALTRES ELS VALENCIANS ens despertà la consciència de ser el que som.

FUSTERIANAMENT,
Isidre Crespo

1 comentari:

  1. Fuster, quin gran escriptor i com ens fan reflexionar els seus assajos de tot tipus de temes.
    Víctor Caso Gregori.

    ResponElimina