dijous, 16 de febrer de 2012

50 anys de Nosaltres els valencians

Celebració dels 50 anys de ‘Nosaltres, els valencians’, avui dijous en La Nau

Joan Fuster.

La Càtedra Joan Fuster de la Universitat de València ha organitzat un seguit d’activitats amb motiu dels cinquanta anys de la publicació de l’obra ‘Nosaltres, els valencians’, de l’intel·lectual de Sueca Joan Fuster. El primer acte és la taula redona ‘50 anys de Nosaltres, els valencians (1962-2012)’, avui dijous 16 de febrer a les 18 hores en l’Aula Magna de La Nau. Avui també s’inaugura, a les 20 hores, en la Sala Estudi General de La Nau, l’exposició ‘Joan Fuster. Nosaltres, els valencians (1962-2012)’.

En la taula redona intervindran Joaquim Molas (catedràtic de Literatura de la Universitat de Barcelona); Francesc de Paula Burguera (periodista i escriptor); Vicent Pitarch (lingüista i membre de l’Institut d’Estudis Catalans); i Antoni Furió (catedràtic d’Història de la Universitat de València), tots ells moderats per Ferran Carbó (coordinador de la Càtedra Joan Fuster).

A continuació de la taula redona tindrà lloc, a les 20 hores, a la Sala Estudi General de la Nau, la inauguració de l’exposició Joan Fuster. Nosaltres, els valencians. 1962-2012, organitzada pel Vicerectorat de Cultura de la Universitat de València i la Càtedra Joan Fuster. Aquesta mostra estarà oberta fins el 18 de març.

Dimecres 29 de febrer, a les 19:30 hores, a la Capella de La Nau, es realitzarà el concert Música a l’entorn de Joan Fuster. Els intèrprets són Maria de los Llanos, soprano, i Adrià Gràcia, piano. La programació inclou música per a poemes d’Apel·les Mestres, Xavier Casp, Bernat Artola, Maria Antònia Salvà, Miquel Duran, Lluís Guarner, Francesc Almela i Vives i Joan Fuster.
El dijous 1 de març, a les 12 hores, al Paranimf de la Nau, es lliuraran els XI Premis de la Crítica de l’Institut Interuniversitari de Filologia Valenciana. També hi haurà una conferència de Jaume Cabré: La creació del món.

Com a últim acte previst, el 15 de novembre, a les 9:30 hores, a la Casa de Cultura de Sueca, se celebrarà la IX Jornada Joan Fuster: Sobre Nosaltres, els valencians, organitzada per la Càtedra Joan Fuster i l’Ajuntament de Sueca. Intervindran Agustí Colomines, María José Badenas, Francesc Pérez i Moragón, Manuel Alcaraz i Ferran Archilés.

Joan Fuster i Ortells (1922-1992) és l’intel·lectual valencià més rellevant de l’època contemporània. Llicenciat en Dret a la Universitat de València, va col·laborar en la premsa amb regularitat i alhora va dur endavant una important tasca humanista. La primera edició de Nosaltres, els valencians va ser publicada a Barcelona el maig de 1962 i ha sigut una obra important en la història dels valencians, un punt de referència per a estudis i posicionaments posteriors.

Més informació 
Programa d'activitats paral·leles (pdf)
Programa de mà de l'exposició (pdf)


L'Obra Completa de Joan Fuster conté més de mil textos no aplegats en llibre

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada